Vanligt i en produktägares vardag är att fler önskemål och krav kommer in från olika håll än vad teamet kan klara av att leverera på samma tid. Det korta svaret är därför: lär dig att säga nej!

Det lite mer utförliga svaret handlar om vad du kan göra för att veta varför du säger nej och känna dig trygg med att kunna argumentera för och emot – det vill säga: ha alltid ett ”för att…” i rockärmen.

Skapa en tydlig målbild - Om ni inte redan har en tydlig målbild som delas av alla – börja där. Enkla workshopar och diskussioner ger ofta en fantastisk kompass för prioriteringar.

Skaffa kunskap - Att veta vem användaren är och vad som tillför värde för dem är centralt. Ju mer kunskap om användaren du har, desto bättre beslut kommer ni att ta i teamet. Ett bra sätt att underhålla denna kunskap är att se till att ha kontinuerlig kommunikation mellan dig, ditt team och dina kunder och användare.

Städa ut gammal skåpmat - Om din backlog redan är för lång, gå tillbaka och titta på önskemål som kom in för länge sen. Kanske kan du sålla bort sånt som inte längre är aktuellt? Eller åtminstone lägga det i en annan hög?

Responsive Development Technologies AB

Responsive AB
Teknikringen 10
Linköping, 583 30
SWEDEN
Tel: +46 (0)13 219250
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.